Modsætninger mødes og nytænkende og skæve ideer opstår i samspillet Mavro//Lefèvre. Makkerparret Mette Mavro og Sofie Lefèvre har nemlig en fælles passion for godt design og funktionelle detaljer som hovedingredienser i deres gennemtænkte løsninger. Spændende og ofte utraditionelle løsninger, som undfanges, fødes og modnes i en gammel parfumefabrik på Christianshavn i København.

Mette Mavro kommer med en kreativ baggrund fra musikbranchen og har sideløbende beskæftiget sig med design, ligesom hun brænder for interiør og indretning. Hun besidder en ufattelig viden og nysgerrighed, der har ført hende sammen med Sofie Lefèvre – som har en mastergrad i Innovation Design Engineering fra Royal College of Art i London.

“Vores forskellige baggrunde er en af vores styrker, og det bidrager til en stor idérigdom, fordi vi tænker forskelligt, men samtidigt ved vi også begge, når vi har nailet den,” forklarer Sofie Lefèvre og fortsætter: “Hårene rejser sig i nakken, når ideen er der... Så gi-ver det virkelig bare mening, det man beskæftiger sig med.”

Undervejs i processen sætter Mette Mavro og Sofie Lefèvre sig ind i brugernes situation. Mette Mavro fortæller:
“Tankemæssigt sætter vi os i brugernes sted og prøver det selv. Vi betragter og analyserer mennesker. Hvis det er en handling, som kræver flere produkter, stiller vi spørgsmål som, hvordan skal produkterne forholde sig til hinanden, og hvor “bor” de, når de ikke er brug?”

Sofie Lefèvre tilføjer, at de tænker meget i integration:
“Vi ser for eksempel meget på, hvordan brugerne interagerer med produkter for at opnå en handling. Som eksempelvis den lille krydderurtesaks, som ind-går i vores Herb & Sprout-serie. Den er designet, så den kan hænge på en af urtepotterne og dermed altid være lige ved hånden. På den måde tænker vi meget integration, så det bliver funktionelt og nemt for brugerne. Det er en eksistentiel del af vores proces.”

På samme måde kan de to designere godt lide at lege med kontraster og indlægge visuelle eller funktionelle overraskelser i deres ellers minimalistiske formsprog. Som den rille eller fordybning, der fremstår “skarpt” i forhold til det runde, bløde design, der kendetegner Herb & Sprout-konceptet.

“Vi kan godt lide det uforudsigelige, samtidig med at vi i Herb & Sprout-serien har fokus på, at skabe en oplevelse af at være tættere på naturen – hvilket blandt andet afspejler sig i brugen af naturlige materialer. Det er kontrasterne og de små aha-oplevel-ser, som brugerne skal opleve og forhåbentlig sætter pris på.


keyboard_arrow_up